Skotland - mandag den 11. september 2017


Til Skye

Tilbage

Vejret er blevet en lille tand bedre. Der er stadig lidt småbyger men også blå himmel ind imellem. Under morgenmaden lægges dagens rejseplaner i fred og ro. Hvor er det fedt at rejse på denne måde, uden der er faste ting og aftaler, der skal nås for enhver pris.

Vi beslutter at køre mod Skye og tage et par dage på øen. Vi har fået foræret en ekstra dag, idet vores vandretur dagen før blev aflyst på grund af vejret.

Vi når lige at se røgen fra damptoget, der forlader Fort William station kl. 10:15. Vores guide synes, at vi skal se Neptunes Staircase, slusesystemet op mod Loch Ness. Marie og jeg har været der før, men det er altid spændende at se, om der er nogle både undervejs. Det er der ikke, så vi fortsætter mod nordvest.

Her er færre byer og mange bjerge. Der er også en del trafik, da vi kører på hovedvejen mod Skye. Undervejs gør vi stop et par steder, for at nyde udsigten. Ved middagstid når vi til Cluanie Inn, en afsidesliggende kro, hvor vi holder en pause, så chaufføren kan få lidt cola og vi andre en pint.

Ud over den flotte natur, bliver turens højdepunkt et besøg på et kendt slot (Eilean Donan Castle), tæt på broen over til Skye. Jan holder ind og giver billetdamen en historie om, at han er guide og skal vise et par kolleger rundt, da de skal køre turen næste år. Så slipper vi gratis ind alle 3 - og sparer 22 pund. Lidt frækt, men hva’ pokker...

Slottet er i privat eje og det bliver fortsat brugt til specielle lejligheder, lyder historien. De fleste af rummene giver nu et klart billede af, at vi er på besøg på et museum. Jan opfører sig eksemplarisk som turguide og fortæller en lang historie om de tidligere ejere - klanerne.

I køkkenregionen er alt mad og personale flot udstillet og på trods af, at der overalt står, at man ikke må tage billeder, var der lige en franskmand, der skulle fotografere. Han blev endda irriteret, når vi tilfældigvis gik ind foran ham.

Snart efter slotsbesøget, når vi broen over til Skye og herefter har vi ca. 50 km. tilbage til øens hovedby Portree. Jørn har lokaliseret en campingplads et par km. nord for byen og her er masser af plads - og vådt græs. Vejret er gavmild med regnbyger og blæsende vejr. Vi pakker de våde telte ud, får dem slået op og lader dem tørre.

Ifølge vores optegnelser, går der en bus ude foran campingpladsen ned til Portree. Den jagter vi. Og vi venter pænt til et kvarter efter, at den skulle være kørt. Så begynder Jan at nærstudere køreplanen og han finder ud af, at netop den bus kører kun om fredagen. Sjovt nok står der en familie og venter på bussen - de finder stort set samtidig ud af, at bussen ikke kører.

Vi kan så vælge at vente et kvarter mere eller gå de 2,2 km. ned til Portree. Vi vælger det sidste. Der er et smalt fortov langs vejen, men det er alligevel lidt ubehageligt at have bilerne så tæt på, for de kører pænt stærkt.

Vi når ned til byen samtidig med bussen. Her starter vi med at besøge West Highland pubben, hvor vi både kan smage lokal Skye real ale - men de har også Brewdogs Punk IPA på fad. Et svært valg... Vi må prøve dem begge.

Aftensmaden begynder at trænge sig på og vi har besluttet, at det ikke skal være pub mad i dag. Tæt på ligger en indisk restaurant, hvor vi får lidt forskellige retter. Det smager dejligt - men som altid med indisk mad, er det en sammenkogt ret, som jeg ikke gad spise flere dage i træk.

I den lokale Co Operative får vi købt ind til morgenmad og frokost til dagen efter, før vi begiver os ud i regnbygerne op mod campingpladsen.

Her får vi en enkelt rom, før vi tørner ind. Mine rejsekompaner er blevet så fornuftige, at de fravælger en godnatøl i håbet om, at kunne springe et møde i natpissernes forening over. Det lykkes vist også for os alle.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19